HomeJaarlagen4 vwoKampen, excursies en projecten
single-jmlu_yearlayer_page.php
template-parts/single-content.php

Kampen, excursies en projecten

Het Jordan heeft allerlei excursies, kampen en projecten, ook voor 4vwo. Check de jaaragenda (onder filter ‘activiteiten: 4v’) voor de data. Onder portals vind je een speciale pagina met kampinformatie en alerts! voor noodcommunicatie tijdens kampen en excursies.

Introductieweek

Tijdens de eerste schoolweek zijn er lessen van 40 minuten. Je kunt zo kennis maken met je nieuwe docenten, bijpraten met vertrouwde docenten en voor alle vakken horen wat dit jaar van je verwacht gaat worden. Vanwege het verkorte rooster blijft er ook tijd over voor andere dingen, onder andere uitleg over: pensumboekje, PTA, examenreglement en studievaardigheden. Voor nieuwe leerlingen is er een apart introductieprogramma.

Projectweek

Alle leerlingen uit 4vwo lopen tijdens de projectweek een week mee met een professionele organisatie. Die stage wordt voorbereid tijdens het vak arbeidservaringsleren (AEL). Op die manier worden leerlingen voorbereid op de studie- en beroepskeuze die in het verschiet ligt.

Talenreis

De een na laatste schoolweek is de talenreis. Leerlingen uit 4vwo gaan, afhankelijk van hun vakkenpakket naar Berlijn of Parijs. We kunnen rustig beloven dat dit voor veel leerlingen het hoogtepunt van het schooljaar is.

Muziekavonden

Twee keer per jaar heeft het Jordan muziekavond. Op die muziekavonden treden leerlingen op, ook uit 4v.  Het programma is altijd heel afwisselend. De muziekavonden worden dan ook druk bezocht.