HomeJordanAlfa en de U-Talent Alfa-Academie
page.php
template-parts/page-content.php

JordanAlfa en de U-Talent Alfa-Academie

JordanAlfa

Ben je geïnteresseerd in taal en cultuur? Wil je je kennis en vaardigheden op dit gebied verdiepen, verbreden en verrijken? Heb je behoefte aan extra uitdaging? Geef je dan op voor JordanAlfa! Let op: leerlingen uit alle profielen en de hele bovenbouw kunnen meedoen. Je kunt je per module opgeven als je in klas 4, 5 of 6 zit (havo of vwo). Deelnemers van de U-Talent Alfa-Academie volgen het complete programma (4 modules in 5 vwo).

Elk jaar worden er vier modules van  JordanAlfa gegeven door een of meerdere enthousiaste talendocenten, aangevuld met mooie gastlessen van bijvoorbeeld geschiedenis, kunst of muziek.  Natuurlijk levert het succesvol volgen van JordanAlfa je een eervolle vermelding in je Montessoridossier bij je diploma op. Welke studierichting je daarna ook kiest: hiermee kun je je kennis verrijken en aantonen dat je een uitblinker bent.

(Voorlopig) programma JordanAlfa 2023-2024:

Kost JordanAlfa veel tijd? Meestal gemiddeld 1 keuze per week. Soms telt de opdracht die je voor JAlfa doet ook als aftekening bij een vak, maar dat verschilt per module. Leerlingen die deelnemen aan een module van JordanAlfa krijgen in dat pensum 1 beg-vrij om naar eigen inzicht in te roosteren.

De U-Talent Alfa-Academie

Dit is het verdiepende en verrijkende programma op het gebied van taal en cultuur van de Universiteit Utrecht. In 2022 sloten vier enthousiaste leerlingen van het Jordan dit programma met succes af, en dit jaar doen maar liefst zes Jordanezen hieraan mee. De deelnemers van de U-Talent Alfa-Academie volgen ook het complete schoolprogramma van JordanAlfa (4 modules in 5 vwo).

De Alfa-Academie…

  • biedt waardevolle verdieping en uitdaging
  • is een kans om leerlingen met dezelfde interesses van andere scholen te ontmoeten,
  • …je te oriënteren op een studie binnen de geesteswetenschappen,
  • …je lees-, schrijf- of spreektalent te ontdekken
  • en staat straks prachtig op je CV!

Welk profiel je ook hebt, welke vervolgstudie je ook gaat doen: door deelname aan de Alfa-Academie laat je zien dat je een uitblinker bent.

Reacties van leerlingen die vorig jaar deelnamen aan de pilot:

“Veel onderwerpen hadden raakvlakken met de examenstof op school, waardoor ik het gevoel had dat ik een voorsprong had”

“De modules op school waren heel leuk en van sommige heb ik nu in mijn examenjaar ook nog profijt”

“Erg leuk dat er zoveel verschillende scholen meededen aan het programma, en er waren heel veel leuke mensen bij waardoor vooral de campusdagen heel erg leuk waren.”

Leerlingen die nu in 4 vwo zitten en hier interesse in hebben, kunnen zich nu al aanmelden bij Ellen Tijssen. Er volgt dan een selectieprocedure. Neem ook gerust contact op als je vragen hebt. Kijk ook op de pagina van de Universiteit Utrecht of download de flyer hier.

U-Talent Masterclasses alfa-gamma

Jordanezen nemen veel en vaak deel aan dit rijke aanbod van masterclasses van alfa- en gammavakken. Klik hier voor het programma. Nieuw en info over aanmelding wordt via Magister gedeeld.

Vragen over U-Talent Alfa-Academie, Masterclasses alfa-gamma, JordanAlfa:

Voor vragen kun je terecht bij Ellen Tijssen. En je kunt natuurlijk ook leerlingen benaderen die al in het programma zitten!