HomeNieuwsTe laat komen
single.php
template-parts/single-content.php

Te laat komen

Vanaf maandag 30 oktober verandert de te-laat-komregel. Voortaan moeten telaatkomers na het laatste lesuur terugkomen in plaats van ‘s ochtends vroeg.

Leerlingen die te laat zijn voor het eerste lesuur, melden zich bij de conciërge. Kom je voor 8:50 binnen, dan mag je, met een pasje van de conciërge, alsnog de les in. Je moet je dan wel de volgende dag direct na je laatste lesuur melden in D8. Ben je later dan 8:50, dan mag je niet meer de les in. In dat geval ga je aan het werk in D-gang of staula en meld je je de volgende dag na je laatste lesuur uur bij de absentiebewaker in D8. Wie tijdens andere lesuren te laat is, mag de les in, maar moet zich de volgende dag direct na je laatste les melden in D8.

Er kan natuurlijk een geldige reden zijn om te laat te komen. Soms bepaalt de conciërge ter plekke dat een leerling er niks aan kon doen. Zo’n leerling hoeft zich de volgende dag niet om acht uur te melden.

In andere gevallen kunnen ouders van leerlingen die buiten hun schuld te laat waren, op het absentiebriefje de reden invullen. Lever dit briefje in bij de postbus in de Staula. Let op: lever het absentiebriefje meteen de volgende dag voor je eerste uur in. Als je hier te laat mee bent, moet je alsnog terugkomen. Heb je op de dag dat je terug moet komen een WB, verplichte keuze, koor, peilproef of dergelijke, dan kom je de dag daarna terug. Houd hier rekening mee! Plan afspraken altijd na 16:15 uur, dan is de lesdag pas afgelopen. En meld ten alle tijden aan je ouders/verzorgers dat je na moet blijven. Dit kan paniek voorkomen.

Job van Ginkel, absentiebewaker