single.php
template-parts/single-content.php

www

Het Jordan stapt over van een ouwe, opgereden kever naar een flitsende Porsche. Figuurlijk gesproken dan. In november krijgen we namelijk een nieuwe website. Die website is in belangrijke mate te danken aan de oudervereniging en haar voorzitter, Hiske de Jong. Hoe zit dat precies? Hiske: “Vorige schooljaar heeft de oudervereniging een contactouderavond over communicatie georganiseerd, om te kijken hoe we als ouders de school kunnen helpen de communicatie te verbeteren. Daar bleek dat de oude site zo veel tekortkomingen heeft dat Ingrid (de rector, red.) ter plekke besloot dat er een nieuwe site moet komen. Wat er mis is met de oude site? Nog even afgezien van het feit dat ie heel gedateerd is, is ie ook niet functioneel. Het is een vergaarbak waar informatie heel lastig te vinden is, zodat ouders hun kind niet optimaal kunnen begeleiden. Veel ouders kennen Intranet bijvoorbeeld niet. Bovendien is de oude site niet responsive (op het digibete ‘huh’ van de Jordannieuwsredactie legt Hiske uit: de site laadt niet op smartphone of iPad). Toen Ingrid vroeg naar ouders met ervaring op webgebied om te helpen met de nieuwe site, heb ik me vervolgens aangeboden. Ik heb lang in Silicon Valley gewoond en de start van de grote e-commerce daar ervaren en toen ik in 2004 in Nederland terugkwam heb ik mijn eerste e-commercebedrijf gestart. Dus ik zit in die wereld. Bovendien vind ik het ook gewoon leuk om na te denken over hoe je alle communicatiemiddelen goed en helder op één lijn kunt krijgen.

Vorig schooljaar zijn we met een groepje van vijf (Hiske plus Magisterbeheerder Margo, ckv-docent Rein, ICT-coördinator Paul en schrijverd Filip, red.) begonnen om de huidige communicatietrajecten in kaart te brengen en te bepalen wat hiervan op de website thuis hoort. Ja, het was leuk een kijkje in de Jordankeuken te nemen. Het is heel anders dan het bedrijfsleven -en ik heb in veel verschillende bedrijven gewerkt, van multinational tot start up. Enerzijds is er op het Jordan een enorme betrokkenheid. Anderzijds zouden dingen met een bedrijfslevenbril op wel efficiënter kunnen. Op het Jordan krijgen leerlingen een grote mate van vrijheid om hun eigen pad te doorlopen. Maar dat betekent ook dat de processen niet altijd helder gedefinieerd kunnen zijn. Dat is overigens wel een speerpunt van de oudervereniging voor dit schooljaar. Gedurende het pensum kan het heel lastig zijn om te bepalen hoe je kind er nu voorstaat.

Maar goed, de nieuwe website maakt het straks hopelijk een stuk makkelijker om de info te vinden waar je naar op zoek bent. Ik heb inmiddels heel veel schoolsites bekeken en durf te zeggen: ‘Dit wordt de mooiste’. Bedoeling is ook dat iets van de toon van het Jordannieuws doorsijpelt naar de site.” Oeps, daar worden we verlegen van, Hiske, net nu we je wilden bedanken voor de enorme hoeveelheid tijd die je in dit project hebt gestoken. Even serieus: Jordannieuws heeft wel zoveel van het proces meegekregen dat we de stelling aandurven dat we zonder Hiskes tomeloze inzet nog lang geen nieuwe site zouden hebben, laat staan een die de vergelijking met Duitse autotechniek kan doorstaan.