page.php
template-parts/page-content.php

Thema-avond

De thema-avond van het schooljaar 2021/2022 is helaas alweer achter de rug. Het was een mooie avond met na afloop veel positieve reacties. De Oudervereniging gaat aan de slag met het organiseren van de volgende thema-avond. Zodra hierover meer bekend is, zal deze pagina worden aangepast. Tot die tijd laten we de informatie van de Vrije Denker gewoon nog even staan.

‘Een inspirerende avond met de Vrije Denkers’

De wereld verandert in een razend tempo. Het verandervermogen van mensen wordt flink op de proef gesteld en al helemaal nu ‘met corona’. Het is een tijd die vraagt om creativiteit en actiegericht leren. Met onze workshop ‘Doen is de beste manier van denken’ staan we stil bij de groeiende noodzaak van sneller handelen; van meer experimenteren en improviseren als eerste keus. Een leerhouding waarin fouten maken móet. Dat vraagt nu al veel van mensen in het werkveld, maar nog veel meer van de mensen in voorbereiding op dat werkveld, namelijk op school van leerlingen en docenten.

Hoe komt het toch dat we richting ons 44e levensjaar allemaal in een ‘staat van terminale serieusheid’ terechtkomen? En waarom is het gat tussen denken en doen zo groot geworden? Kunnen we dat überhaupt kleiner maken of zelfs dichten? En werkt die ‘stip aan de horizon’ eigenlijk wel of kunnen we dat beter vervangen door ‘de bedoeling’ om mensen in beweging te krijgen?

Met 50% van de informatie, 100% van de beslissingen kunnen nemen; dat zal steeds vaker van ons verwacht worden. Hiervoor is meer nodig dan plannen en uitvoeren; het is tijd om te gaan DOEN!

‘Doen is de beste manier van denken’ is een oproep aan iedereen, niet alleen scholen, om creativiteit te vergroten, diversiteit te benutten, de relatie met het onbekende opnieuw betekenis te geven en het ‘doen’ en ‘denken’ slimmer met elkaar te verbinden.

Neem ook even een kijkje op de website van de Vrije Denkers https://www.vrijedenkers.nl/