HomeGroep 8Open dagJordans eigen wijze
page.php
template-parts/page-content.php

Jordans eigen wijze

Kamp en talenreis

Muziekavond en koor

Twee keer per jaar heeft het Jordan muziekavond. Op die muziekavonden treden leerlingen op, ook eersteklassers. Het programma is altijd heel afwisselend. De muziekavonden worden dan ook drukbezocht. Op deze avonden treedt het koor ook op. Dit jaar noodgedwongen op afstand via Zoom.

Projectweek
De projectweek is een Jordantraditie. Een week per jaar schuiven we het gewone lesprogramma terzijde om eens wat anders te doen. Eersteklassers studeren tijdens de projectweek een musical in, met hulp van professionals van buiten. De tweedeklassers lopen een week stage bij een maatschappelijke instelling. De derdeklassers kunnen kiezen uit een film-, raketten-, of een ondernemingsproject. Vierdeklassers lopen een week stage bij eenzelf uitgezocht bedrijf ter voorbereiding op de studiekeuze.

Pluskeuzes
Voor leerlingen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken, zijn er pluskeuzes. Zo’n pluskeuze bestaat uit leuke, interessante leerstof, die geen deel uitmaakt van de gewone lessen. Twee periodes lang (pensum2 en 3) zijn er pluskeuzes. Een pluskeuze doe je één keer per week tijdens het derde lesuur. Het aanbod van pluskeuzes wisselt steeds, maar je kunt in elk geval kiezen uit sportieve, technische en kunstzinnige pluskeuzes. Doe je een pluskeuze, dan mis je een periode lang een gewone keuze per week. Pluskeuzes zijn daarom niet bedoeld voor leerlingen die moeite hebben met de gewone stof.

Oud-leerlingen

Ouders