page.php
template-parts/page-content.php

Zij-instroom

Zit je op een andere middelbare school en wil je overstappen naar het Jordan? Hier vind je de belangrijkste informatie. Neem vooral ook even contact op. Als er plek is, praten we graag persoonlijk met je. Dan kan jij de sfeer alvast opsnuiven. Een andere mogelijkheid om te ervaren wat het Jordan te bieden heeft, is de open dag.

Onderbouw

In de tweede en derde klas nemen we geregeld leerlingen van andere middelbare scholen aan. Dat kan natuurlijk alleen als er plaats  is. Daarnaast is voor de h/v-klas minimaal havoniveau vereist en voor de v-topklas een hoog vwo-niveau. Bovendien vinden we het heel belangrijk dat nieuwe leerlingen geschikt zijn voor ons montessorisysteem. Kun je goed plannen? Ben je gemotiveerd? Durf je op docenten af te stappen? Op basis van een gesprek en informatie van de vorige school bepalen we of deze school een goede keus voor je is. Normaliter nemen we geen leerlingen tijdens het schooljaar aan. Instromen is alleen mogelijk aan het begin van een nieuw schooljaar. Dat vergroot de slaagkans (wennen aan een nieuwe school is niet niks). Voor meer informatie over de tweede klas kun je contact opnemen met de coördinator van de jaarlaag: Mijke van Oostenbrugge. Voor informatie over de derde klas kun je contact opnemen met de coördinator van de jaarlaag: Koen Schiphorst

Bovenbouw

Ook in de bovenbouw nemen we zij-instromers aan. Op voorwaarde dat er plek is, dat de leerling het vereiste niveau (havo of vwo) heeft en dat de leerling geschikt is voor het montessorionderwijs. Jordanonderwijs vraagt immers om een behoorlijke dosis zelfstandigheid en motivatie. We vragen ook altijd even informatie bij je vorige school. Kom je van het vmbo? Om in te stromen in 4havo moet je op het vmbo een extra vak hebben gedaan. Instromen is alleen mogelijk aan het begin van het schooljaar. Tussentijds instromen is namelijk een stuk lastiger. Nog vragen? Neem contact op met onze decanen, Roeland van Dis of Misjel Hollander (decaan@jordanmlu.nl).