HomeOver het JordanTalenten ontdekken en ontwikkelen
page.php
template-parts/page-content.php

Talenten ontdekken en ontwikkelen

Onderbouw

Het Jordan helpt leerlingen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Waar je talent ook ligt, het Jordan helpt je verder.
Zo worden in de onderbouw pluskeuzes aangeboden. Dit zijn uren waar je interessante dingen kunt doen die je normaal niet doet onder lestijd. Zo zijn er pluskeuzes robotica, schermen, en het ontwerpen en maken van tassen.

In de V-topklassen wordt het vak onderzoeksvaardigheden gegeven waar in vakoverstijgende projecten stap voor stap wordt geleerd hoe je (samen) een onderzoek opzet, uitvoert en presenteert. Zo wordt in het OV-project muziek en Nederlands een podcast gemaakt en bij wiskunde en natuurkunde een escaperoom gebouwd.

Bovenbouw

In de bovenbouw stopt het Jordan niet om de talenten van leerlingen te stimuleren. Op het vwo zijn er bijvoorbeeld extra lessen Engels, Frans en Duits, zodat leerlingen een Cambridge (C1)-, DELF– of Goethecertificaat kunnen halen (waarmee je in het buitenland kunt studeren). Leerlingen met interesse in taal en cultuur kunnen meedoen aan JordanAlfa en zelfs aan de U-Talent Alfa-Academie. Leerlingen die meer van de exacte vakken zijn kunnen meedoen aan JordanExact en de U-Talent Academy (vwo) of U-Talent College (havo).

U-Talent

Het Jordan is aangesloten bij U-Talent. U-Talent biedt havo- en vwo-leerlingen in de onderbouw en in de bovenbouw extra lesdagen en masterclasses aan in de alfa- en in de bètavakken. Een programma voor de gammavakken is in ontwikkeling.
De onderwerpen variëren van Red het Regenwoud tot Crispr-cass en van Plastic Soep tot Ontwerp een Kunsthand.

Overigens zijn dit maar voorbeelden. Waar het om gaat, is dat het in het Jordan-DNA zit om leerlingen verder te helpen. Zo moedigen we leerlingen vaak aan mee te doen aan (sport)toernooien, wedstrijden en prijsvragen (die ze vervolgens regelmatig winnen;-)).