HomeJordanExact
page.php
template-parts/page-content.php

JordanExact

(Voor JordanAlfa, klik hier)

JordanExact

Vind je bètavakken leuk en wil je meer uitdaging? Dan is JordanExact iets voor jou! Bij JordanExact volg je extra activiteiten die te maken hebben met de bètavakken. Denk bijvoorbeeld aan leuke en diepgaande practica, extra lesstof, nieuwe opdrachten en andere uitdagingen dan wat je vindt in je boeken. Je volgt JordanExact in de pluskeuzes (onderbouw) en in de JordanExact keuzes (bovenbouw), de keuzes worden één keer per week gegeven gedurende alle pensa.

Je kunt meedoen als je:

  • Interesse hebt in bètavakken (NG-profiel of NT-profiel)
  • Geen grote achterstanden hebt bij de overige vakken
  • Toestemming hebt van je docenten van de bètavakken

(Neem contact op als je niet aan alle eisen voldoet, maar toch graag mee wilt doen!)

U-Talent bèta

Het Jordan MLU heeft een samenwerkingsverband met U-Talent. U-Talent biedt een gevarieerd en verdiepend programma aan voor onderbouw- en bovenbouwleerlingen op de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht. Het Jordan MLU is één van de partnerscholen van U-Talent.

In de onderbouw kun je je opgeven voor ééndaagse modules (klas 1 en 2) of tweedaagse modules (klas 3), waarbij je op een verdiepende en verrijkende manier kennismaakt met een onderwerp zoals bijvoorbeeld Plastic Soep, Tropische Regenwouden, of met het ontwikkelen van medicijnen. Je hoort van je klassenmentor meer over deze dagen en hoe je je kunt opgeven.

In de bovenbouw kun je je opgeven voor masterclasses of voor tweedaagse modules; denk dan aan onderwerpen als Bouw je eigen Droomhuis, Arduino, Moleculaire Gastronomie, Sportvoeding of het 3D Printen van Levende Weefsels. Een goede inspiratie voor je profielwerkstuk! Je bètadocenten zullen je meer over deze dagen vertellen en over hoe je je kunt opgeven

Daarnaast kunnen leerlingen in 4 en 5 havo een verdiepend programma volgen bij U-Talent Campus. Voor leerlingen in 5 en 6 vwo wordt het verdiepende programma verzorgd door U-Talent Academy. Je volgt dan gedurende je laatste twee jaar op school een programma bij de Hogeschool Utrecht of de Universiteit Utrecht waarbij je gemiddeld één dag (4 en 5 havo) of twee dagen (5 en 6 vwo) in de maand modules volgt en excursies onderneemt. U-Talent Campus en U-Talent Academy worden afgerond met een certificaat.

Het vergt nog wel wat om mee te doen aan de U-Talent Campus of de U-Talent Academy: je laat in een sollicitatiegesprek zien dat je goed kunt plannen en organiseren, en dat je werk en je resultaten in orde zijn. Je hoort via de U-Talent coördinator (Paul Kelsma) hoe de sollicitatieprocedure verloopt.

 

Ook goed om te weten: deelname aan de pluskeuzes, JordanExactkeuzes JordanAlfamodules, masterclasses en modules wordt opgenomen in het Montessoricertificaat en JordanExactcertificaat. Dit ontvang je tegelijk met je diploma.

Voor vragen over JordanExact en U-Talent kun je terecht bij: Paul Kelsma (coördinator U-Talent), Arjen Hulskemper, Tjeerd Schuitemaker, Jan Dentener, Fred van Wijk en Suzy Maljaars.

En je kunt natuurlijk ook leerlingen benaderen die al in het programma zitten!

Wil je meer weten over U-Talent? Kijk dan op: website van U-Talent

Een samenvatting:

Jaar Activiteit

in school

Activiteit

buiten school

U-Talent Campus U-Talent College
1 Pluskeuze Eén keer per jaar volgen van een module van 1 dag
2 Pluskeuze Eén keer per jaar volgen van een module van 1 dag
3 Pluskeuze Eén keer per jaar volgen van een module van 2 dagen
4+5 havo JordanExact keuze Volgen van een masterclass en/of gedurende het hele jaar volgen van modules, excursies en andere activiteiten, zowel in 4h als in 5h
4 v JordanExact keuze Volgen van een masterclass en/of

één keer per jaar volgen van een module van 2 dagen

5+6

vwo

JordanExact keuze Volgen van een masterclass en/of gedurende het hele jaar volgen van modules, excursies en andere activiteiten, zowel in 5v als in 6v