HomeMediatheek
page.php
template-parts/page-content.php

Mediatheek

Bekijk de Jordan Mediatheek Library:

Aura Library of login als leerling

Welkom in de mediatheek!

In de mediatheek hebben wij honderden boeken die je kunt lenen. Wij zorgen ervoor dat de collectie zoveel mogelijk aansluit bij wat je voor school nodig hebt. Niet alleen Nederlandse boeken, maar ook Engelse, Duitse en Franse boeken staan klaar, gesorteerd op niveaus die jouw docent hanteert in de les. Je kunt altijd onze catalogus in ‘Aura‘ raadplegen om te onderzoeken of wij boeken in huis hebben. Als je een boek mist of een mooi boek hebt gelezen, horen wij het graag. Nieuwe aanwinsten worden vermeld in het Jordannieuws en op de website.

Nieuwste aanwinsten

In het Jordannieuws worden telkens nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Suggesties kunnen worden gemaild naar mediatheek@jordanmlu.nl.

Openingstijden mediatheek

maandag, woensdag en vrijdag 08:35 – 15.45 uur
dinsdag: proevenuur 08.40 – 09.45 uur
dinsdag: open 10.00 – 15.30 uur
donderdag 08.35 – 15.15 uur

Lenen

Boeken leen je met jouw schoolpasje. Wanneer je boeken niet op tijd kunt terugbrengen, verleng je ze via de app van de mediatheek of kom je even bij de balie langs. De gratis Aura Library app kun je downloaden uit de App Store of Play Store. De inlogcode is jouw leerlingnummer, het wachtwoord mag je zelf verzinnen. Met deze app kun je ook boeken reserveren. Als je je pasje kwijt bent, kun je een nieuwe aanschaffen voor €5. Deze pas krijg je gratis wanneer je als nieuwe leerling op school komt.

Computers

Als je rustig wil komen werken, kun je ook gebruik maken van schoolcomputers. Hierop kun je verschillende databanken raadplegen, zoals de Krantenbank en Literom. Handig als je een werkstuk of verslag maakt! Ook kun je printen en scannen. Scannen kost niets, een printje kost € 0,025 per pagina (z/w) of € 0,075 (kleur). Nieuwe leerlingen krijgen automatisch €2,- printtegoed. Bij de balie van de mediatheek kun je dit tegoed opwaarderen.

Als je hulp nodig hebt, vraag het gerust aan een van de medewerkers! Het is natuurlijk niet de bedoeling om de computers te gebruiken voor spelletjes, chatten enzovoort. Om dit te kunnen controleren kan het personeel het computergebruik van leerlingen monitoren.

Vanaf de vierde klas kun je in de mediatheek incuppen. Wanneer je een les in de mediatheek incupt of als je om een andere reden een uurtje rustig komt werken onder schooltijd, lever je jouw telefoon in. Wij maken hiervoor gebruik van de telefoontas.

Eten is niet toegestaan, drinken alleen op computervrije werkplekken.

Keuzes

Ook in de keuzes kun je in de mediatheek terecht. Om een rustige sfeer te kunnen waarborgen, is wel een maximaal aantal leerlingen vastgesteld. Loop gedurende de keuzes niet in- en uit, dit is een algemene schoolregel.