HomeNieuwsCoronaprotocol schooljaar 2021-2022
single.php
template-parts/single-content.php

Coronaprotocol schooljaar 2021-2022

Coronaprotocol

Op dit moment gelden op het Jordan alleen nog de basismaatregelen, die voor de gehele samenleving gelden voor medewerkers en leerlingen van kracht:

– Was je handen regelmatig, schud geen handen

– Zorg voor goede en regelmatige ventilatie

– Blijf thuis bij klachten en laat je testen

Er gelden dus geen specifieke maatregelen meer voor het onderwijs. Dat betekent dat leerlingen en medewerkers niet meer verplicht een mondkapje hoeven te dragen en dat de verplichte anderhalve meter afstand tussen leerlingen en medewerkers, en medewerkers onderling, is komen te vervallen. Ook is het advies om twee keer per week preventief te testen voor leerlingen én onderwijspersoneel vervallen.

Wat te doen bij coronaverschijnselen?

Bij coronaverschijnselen (hoesten, loopneus, verhoging) doe je een zelftest. Is deze positief dan ga je in isolatie, kom je niet naar school en meld je je ziek (https://www.jordanmlu.nl/praktische-info/absent-melden/). Het emailadres corona@jordammlu.nl wordt niet meer gebruikt. Is deze negatief, dan kun je gewoon naar school. Zolang je klachten aanhouden doe je dagelijks een zelftest. Het is vanaf 11 april niet meer nodig om een test bij de GGD te laten doen. Als je de uitslag van de zelftest niet vertrouwt, dan kun je je laten testen bij de GGD.

Omdat de regels omtrent wel of niet in quarantaine met enige regelmaat veranderen kun je via de website https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl/nl je checken of en wanneer je je moet
testen en wanneer je in quarantaine moet.

Voor onderwijspersoneel geldt dat het niet meer mogelijk is om met voorrang te testen. Uiteraard blijf je met een positieve zelftest wel thuis. Met een negatieve zelftest kan het onderwijspersoneel wel op school weer aan de slag.