HomeNieuwsCoronaprotocol schooljaar 2021-2022
single.php
template-parts/single-content.php

Coronaprotocol schooljaar 2021-2022

Met ingang van 30 augustus gelden op het Jordan onderstaande regels. De schoolleiding verzoekt iedereen dringend zich aan deze regels te houden.

 

Anderhalvemeterregel

Leerlingen hoeven onderling geen afstand te houden, maar zij moeten wel anderhalve meter afstand houden van medewerkers. Medewerkers moeten onderling ook anderhalve meter afstand houden.

 

Mondkapjes

In het schoolgebouw is het dragen van een mondkapje verplicht, tenzij je zit.

 

Ontsmetten

Ontsmet  je handen bij binnenkomst van het lokaal.

Overlooptijd
Het rooster kent een aparte overlooptijd voor docenten en voor leerlingen. Leerlingen mogen de laatste vijf minuten van elke les niet in de gangen lopen.

Pauze
Leerlingen brengen  de middagpauze buiten door (tenzij het weer dat echt niet toelaat).

Zelftests

Er zijn zelftests beschikbaar bij de conciërge. Wie niet gevaccineerd is, wordt verzocht om twee maal per week een zelftest af te nemen.

Coronaverschijnselen
Bij coronaverschijnselen (hoesten, loopneus, verhoging) kom je niet naar school en meld je je ziek. In dat geval laat je een coronatest doen bij de GGD (je doet dus géén zelftest). Is inderdaad sprake van corona, meld dat dan door een mail te sturen naar corona@jordanmlu.nl.

 

Quarantaine

Als een leerling (of medewerker) besmet blijkt met corona, moeten de nauwe contacten van die persoon in quarantaine, behalve als ze zijn gevaccineerd of minder dan zes maanden geleden zelf corona hebben gehad.