HomeNieuwsThema-avond 6 nov
single.php
template-parts/single-content.php

Thema-avond 6 nov

Datum: Maandag 6 november 2017
Aanvangstijd: 20:00u, inloop vanaf 19:30u
Locatie: Hotel Theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist
Toegang: Gratis voor ouders / verzorgers. Heb je je niet ingeschreven op de oude website? Je bent van harte welkom zonder inschrijving. Consumpties voor eigen rekening.

Hoe praat je met je kind over drank en drugs?

Nederlandse jongeren zijn ongeveer dertien jaar als ze starten met hun eerste drankje. Experimenteren hoort erbij als je jong bent, maar onder druk van vrienden gaan pubers soms verder dan ze eigenlijk zouden willen of goed voor hen is. Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn of haar grens? Hoe maak je ‘samen drinken’ of blowen minder normaal?

Niet roken, niet drinken tot je achttiende. Het is het beste voor de gezonde ontwikkeling van jongeren, maar werkt het ook zo? En hoe ga je als ouder in gesprek met je puberende dochter of zoon over dit thema? De oudervereniging van het Jordan organiseert in samenwerking met Theatergroep Playback en de Gemeente Zeist de thema-avond Onder Invloed.

Op een luchtige wijze houden de acteurs ons een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. Kinderen mogen officieel niet drinken, maar ondertussen wordt er ‘overal’ gedronken. Door alleen maar te verbieden is een open gesprek onmogelijk. Theatergroep Playback helpt ouders effectief te communiceren met hun pubers, bijvoorbeeld door afspraken te maken of vanuit de beweegredenen van hun kind tot een creatieve oplossing te komen.