HomeNieuwsIn ‘t zonnetje
single.php
template-parts/single-content.php

In ‘t zonnetje

Het Jordan barst natuurlijk van het muzikaal talent. Maar zelfs hier is het maar weinigen gegeven voor koning en koningin te mogen optreden. Toch is dat precies wat Michael van der A uit 4hC op 24 oktober heeft gedaan.

Michael speelt hoorn in het Amersfoorts Jeugd Orkest. Mmh, hoorn. Dat zal niet meevallen. Voor de kunstenaar welluidende klanken aan het koper kan ontlokken, is er vast een hoop zweet geplengd. “Inderdaad oefen ik elke dag een tot anderhalf uur,” zegt Michael, “Daarnaast ben ik elke zaterdag op het conservatorium in Amsterdam bezig. Ik speel al sinds mijn zevende. Klopt, is erg vroeg -normaal adviseren ze pas met de hoorn te beginnen als je tanden zijn gewisseld. Maar ik wilde al vanaf mijn vierde hoorn spelen, nadat ik mocht blazen op de hoorn van de dochter van vrienden van mijn ouders. Ik vind het geluid van de hoorn zo indrukwekkend.

Nee hoor, het combineren van muziek en school lukt behoorlijk goed, zeker sinds ik op havo ben overgestapt. Wat mijn toekomstplannen zijn? Ik hoop straks op het conservatorium in Berlijn aangenomen te worden. Daar hebben ze een heel goede hoornafdeling. Maar het is sowieso lastig om op een conservatorium aangenomen te worden en al helemaal in Berlijn. Dus na mijn diploma ga ik drie maanden in Duitsland rondtrekken om op meerdere conservatoria toelatingsexamen te doen. Ik ben half Duits, dus de taal is geen probleem.

Maar nu eerst oefenen voor het nieuwsjaarsconcert van het AJO. We spelen ‘Planets’ van Holst, een heel mooi hoorn-stuk.”