HomeNieuwsJordan speelt: Maskers en meer
single.php
template-parts/single-content.php

Jordan speelt: Maskers en meer

Woensdag 21 november 2018 speelden 17 Jordanezen de eindpresentatie van het project Jordan Speelt 2018: Een mysterieuze reis…

In slechts zes repetities hebben deze gedreven jonge theatermakers een mooie presentatie in elkaar gezet. Regisseur Claire Paulich was zeer over hun inzet te spreken: “Ze hebben keihard gewerkt met een eigen verhaal als prachtig resultaat”.

De leerlingen moesten zich nieuwe theatertechnieken eigen maken om te kunnen spelen met de Basel maskers: een bijzondere familie van tien maskers met elk een grote, unieke, abstracte gezichtsuitdrukkingen. De maskers spreken niet, wat voor onze mondige Jordanezen niet meteen een voordeel was! Wat gebeurt er met je als je geen stem hebt, en je lichaam, je gebaren en je houding het hele verhaal moeten vertellen? Ook voor de sprekende rollen gaf dit een extra uitdaging.

Tegelijkertijd was deze presentatie een vuurproef voor de nieuwe staula: want die is in de afgelopen maandag compleet vernieuwd, van doek tot zeer geavanceerd licht en geluid. “We hebben nu een schitterend geoutilleerd theater met toekomstbestendige techniek”, zegt Rein de Goeje, die de verbouwing heeft geleid. “Ik kijk uit naar meer theaterproducties”. Niet toevallig is er momenteel een werkgroep actief om het schoolvak Drama ingevoerd te krijgen op het Jordan. We hopen op veel toneel in de staula in de toekomst!

Emma Verheul