HomeNieuwsKoester onze gemeenschap
single.php
template-parts/single-content.php

Koester onze gemeenschap

Nu we in 2015, na hopelijk voor jullie allen een fijne kerstvakantie, weer in volle vaart aan de slag gaan, zouden wij als relatieve nieuwkomers nog even willen stilstaan bij de afsluiting van 2014. Eerder, aan het begin van het schooljaar, spraken wij onze dank uit naar jullie, collega’s en leerlingen, voor de warme en gastvrije ontvangst. Mede hierdoor voelen wij ons hier, op het Jordan, al helemaal thuis. Deze keer delen wij graag onze verwondering over de laatste schooldagen van 2014 met jullie.

Allereerst was daar een hartverwarmende muziekavond op donderdag. Geen jury, geen auditie, geen wedstrijd, geen draaiende stoelen, maar samen, met plezier en zonder oordeel, musiceren. Leerlingen in allerlei formaties toonden hun creativiteit. Bijzonder, vooral de enorme aandacht voor elkaar en de aanmoedigingen, op het podium en vanuit de bomvolle zaal. Muziek leeft op het Jordan. Chapeau voor de sectie muziek en alle muzikanten!

We vielen donderdag en vrijdag van de ene in de andere verbazing. Na de muziekavond bleken de bovenbouwleerlingen een uitstekend ontbijt te hebben verzorgd, voor elkaar en voor medewerkers die niet in de lokalen met de onderbouwklassen het kerstontbijt nuttigden. Wederom een grootse saamhorigheid. Leerlingen en docenten zaten gezellig door elkaar heen. Tot slot een afsluitende viering waar wij, leraren die hele andere ervaringen hebben op onze vorige scholen, geraakt werden door de grote aandacht voor elkaars voordrachten: van de lezing van Erik tot de muzikale uitspattingen van de koren en andere muzikale opvoeringen. Wat raakte ons dan zo? Een voor ons ongekende grote gemeenschapszin; zowel tussen leerlingen als tussen medewerkers en leerlingen.

Beste Jordanezen, koester deze gemeenschap. Ook in 2015!

Quint en Job