single.php
template-parts/single-content.php

#MeToo

#MeToo. Harvey Weinstein. Machtsmisbruik. Dit zijn woorden die de laatste tijd vaak in het nieuws te horen zijn. Maar wat betekent het eigenlijk en wat vinden wij er nou eigenlijk van?

#MeToo is een teken voor vrouwen die ooit seksueel zijn misbruikt door mannen die meer macht hadden dan zij. Deze hashtag is begonnen toen het grote schandaal van Harvey Weinstein uitkwam; hij heeft vele jonge acteurs en actrices gedwongen om seksueel getinte acties met hem uit te voeren, en als ze weigerden, gaf hij ze geen rol in zijn film. Deze hashtag begon in de filmwereld, maar is ondertussen uitgebreid naar de rest van de wereld. Maar wat is nu eigenlijk de mening van ons leerlingen? Wij vinden het over het algemeen goed dat er aandacht aan besteed wordt, aangezien seksueel misbruik een probleem is waar iedereen mee te maken zou kunnen hebben, maar het kan ook te ver gaan. Vrouwen maken nu ook een probleem van nafluiten, en als een man een schunnige opmerking maakt over je kont is dit gelijk een halsmisdaad. Wij zijn van mening dat je dit ook gewoon als een compliment kan zien en het voor de rest gewoon kan laten zitten.

Ook vinden we dat als je heftigere zaken hebt meegemaakt, je dat niet aan jan en alleman hoeft te vertellen. Stap naar de politie en niet naar de social media, want die pakken de dader echt niet voor je op. Als laatste vinden we dat de vrouw in het algemeen heel erg in de slachtofferrol wordt geplaatst. Als je als vrouw wordt verkracht, dan ben je zeker een slachtoffer, no doubt about that, maar niet elke vrouw in de wereld moet in deze slachtofferrol kruipen, stay strong! Want als een paar vrouwen het voorbeeld geven van een slachtoffer, is het maar een kleine stap naar meer ongelijkheid tussen man en vrouw, in elk aspect van het dagelijks leven.

Daniëlle Smit