HomeNieuwsNetflix tips
single.php
template-parts/single-content.php

Netflix tips

Eerst de hardware.

Netflixen gaat natuurlijk het beste in bed. Je scherm mag dan niet te groot of klein zijn. Een te groot scherm neemt te veel ruimte in en valt eerder. Ideaal is een I-Pad mini in een case logic hoes. Deze hoes geeft verschillende kijkstanden en geeft ook voldoende bescherming mocht het apparaat toch uit het bed schuiven. Serieuze kijkers houden uiteraard ook rekening met een goed kussen. Niet te hoog maar wel stevig genoeg.

In het algemeen blijk ik een voorkeur te hebben voor langer lopende grote Amerikaanse series, (The Good Wife, Dexter, Breaking Bad, House of Cards, etc.) hoe meer jaren in te halen hoe beter. Aanraders onder de wat minder bekende series zijn Lie to Me en Elementary (sinds 2012 een variant op Sherlock Holmes series met een vrouwelijke Watson en verassende afleveringen binnen de grotere verhaallijn). Beide met een wat afwijkende (treurige) hoofdpersoon.

Aan te bevelen bij de overige series van de laatste tijd is Hello White People, een serie gebaseerd op een film uit 2014 spelend op een dure prive-universiteit in de VS en inhakend op de diversiteitsdiscussie waarin de witte mannen voor geen meter deugen (of toch wel? ). Erg goed voor modern (Engels) taalgebruik (‘woke’ en ‘BAE’ vliegen in het rond).

Laatst gezien: American Vandal, een parodie op de True Crime series als Making a Murderer, waarbij we een mockumentary volgen over het bekladden van de auto’s van docenten op een doorsnee High School in Californië. De kleinste zaken worden opgeblazen en volstrekt serieus onderzocht door een fanatieke filmer die tegen zijn ei-gen en andermans grenzen oploopt. Waar-schijnlijk niet voor iedereen, maar ik kon er erg om lachen.

Veelbelovend is de net begonnen nieuwe Startrek reeks ‘Discovery’. Voor de Trekkies onder ons alle oude Startrekseries vanaf 1966(!) zijn op dit moment (nog) op Netflix te bekijken…

Jan de Geus