page.php
template-parts/page-content.php

Advies voor een laptop

Wij adviseren gebruik te maken van een laptop met het Windows besturingssysteem.

Bij het uitzoeken kunt u het beste letten op de volgende zaken:

  • Processor: Intel of AMD
  • Geheugen: 8GB (of meer)
  • Opslag: 256GB SSD (of meer)
  • Beeldscherm: uit praktisch oogpunt raden wij een scherm van minstens 10 inch aan met een voorkeur voor 13,3″ of 11,6″. Een kleiner scherm werkt vaak niet prettig. Een groter scherm maakt de laptop (onnodig) zwaarder.
  • Accuduur: minimaal 5-6 uur. Tegenwoordig is dit vrij standaard. In de praktijk valt de accuduur overigens vaak lager uit dan de specificaties. Het is verplicht om met een volledig opgeladen laptop op school te komen. In de lokalen is er geen mogelijkheid om op te laden.
  • Draadloos netwerk: de laptop moet minimaal “Wi-Fi 5” ondersteunen, “Wi-Fi 6” is dus ook goed! Belangrijk: heeft de laptop niet minimaal “Wi-Fi 5” dan kunnen wij helaas geen goede werking van de wifi garanderen.
  • Besturingssysteem: Microsoft Windows 10 Home of Professional. Let op: Windows 10 met de term “in S Mode” raden wij af omdat je daarin geen normale applicaties kunt installeren.
  • Office pakket: Microsoft Office 365 (gratis via SLIM, zie hieronder) of Office 2019.
  • Een laptophoes/sleeve

Veel nieuwe laptops voldoen aan bovenstaande eisen. Het is wel belangrijk om dit te controleren. Als school hebben wij goede ervaringen met de merken Toshiba, Lenovo, HP en Samsung.

NB: Veel laptops zijn niet goed leverbaar door een wereldwijd chiptekort. Mocht een laptop bij een (web)winkel niet op voorraad zijn dan is enige terughoudendheid/scepsis op zijn plaats, het kan verstandig zijn om dan een andere laptop of leverancier te zoeken.

Voorbeelden van laptops die aan deze eisen voldeden vorig jaar:

Deze laptops zijn te bestellen bij campusshop.nl. U kunt uiteraard ook een andere laptop bestellen die voldoet aan bovenstaande eisen, bovenstaande zijn slechts suggesties van laptops die voldoen.

NB: Rond 1 juni 2022 komen we weer met specifieke laptopsuggesties (dan pas is de line-up van campusshop bekend). U kunt natuurlijk ook alvast een (andere) laptop kopen die aan de eisen voldoet.

Gratis Microsoft Office via SLIM

Als leerling kan uw kind via SLIM gratis gebruik maken van het Microsoft Office 365 pakket. Deze mag geinstalleerd worden op 5 computers en 5 mobiele apparaten. Verder kunt u via SLIM goedkoop komen aan andere software, zoals een virusscanner.
SLIM is een organisatie die er voor zorgt dat leerlingen en medewerkers in het voortgezet onderwijs software kunnen aanschaffen tegen sterk gereduceerde tarieven.
Hiervoor kunnen leerlingen naar www.slim.nl/studentadvantage en registreren!
De software kunt u meestal direct downloaden (zoals bij Office 365) of ontvangt u thuis per brievenbuspost.