page.php
template-parts/page-content.php

Advies voor een laptop

Wij adviseren gebruik te maken van een laptop met het Windows besturingssysteem. Bij andere soort apparatuur, zoals een tablet, Chromebook of MacBook werkt mogelijk niet al het lesmateriaal van onze uitgevers op het apparaat.

Bij het uitzoeken kunt u het beste letten op de volgende zaken:

  • Processor: Intel of AMD
  • Geheugen: voorkeur 8GB, minimaal 4GB
  • Opslag: voorkeur 256GB SSD, minimaal 128GB.
  • Beeldscherm: uit praktisch oogpunt raden wij een scherm van minstens 10 inch aan met een voorkeur voor 13,3″ of 11,6″. Een kleiner scherm werkt vaak niet prettig. Een groter scherm maakt de laptop (onnodig) zwaarder.
  • Accuduur: minimaal 5-6 uur. In de praktijk valt de accuduur vaak lager uit dan opgegeven in de specificaties, daarbovenop gaat de accu na verloop van tijd ook steeds sneller leeg. Het is erg belangrijk om hier niet op te bezuinigen! Het is verplicht om met een volledig opgeladen laptop op school te komen. In de lokalen is er geen mogelijkheid om op te laden.
  • Draadloos netwerk: de laptop moet beschikken over “dual band” wifi. Dit wordt ook wel aangeduid met “802.11ac”. Dit is belangrijk. Heeft de laptop dit niet dan kunnen wij helaas geen goede werking van de wifi garanderen.
  • Besturingssysteem: Microsoft Windows 10 Home of Professional. Let op: Windows 10 met de term “in S Mode” raden wij af omdat je daarin geen normale applicaties kunt installeren.
  • Office pakket: Microsoft Office 365 (gratis via SLIM, zie hieronder) of Office 2019.
  • Een laptophoes/sleeve

Veel nieuwe laptops voldoen aan bovenstaande eisen. Het is wel belangrijk om dit te controleren. Als school hebben wij goede ervaringen met de merken Toshiba, Lenovo, HP en Samsung.

Een laptop die aan deze eisen voldoet is de Lenovo S340-14IWL 81N700JEMH. Deze is beschikbaar via campusshop.nl. U kunt uiteraard deze of een andere geschikte laptop ook elders bestellen.

Gratis Microsoft Office via SLIM

Als leerling kan uw kind via SLIM gratis gebruik maken van het Microsoft Office 365 pakket. Deze mag geinstalleerd worden op 5 computers en 5 mobiele apparaten. Verder kunt u via SLIM goedkoop komen aan andere software, zoals een virusscanner.
SLIM is een organisatie die er voor zorgt dat leerlingen en medewerkers in het voortgezet onderwijs software kunnen aanschaffen tegen sterk gereduceerde tarieven.
Hiervoor kunnen leerlingen naar www.slim.nl/studentadvantage en registreren!
De software kunt u meestal direct downloaden (zoals bij Office 365) of ontvangt u thuis per brievenbuspost.