page.php
template-parts/page-content.php

Advies voor een laptop

Wij adviseren gebruik te maken van een laptop of ultrabook met het Windows besturingssysteem. Bij andere soort apparatuur, zoals een tablet, Macbook of Chromebook werkt mogelijk niet al het lesmateriaal van onze uitgevers op het apparaat.

Bij het uitzoeken kunt u het beste letten op de volgende zaken:

  • Processor: Intel of AMD
  • Geheugen: minimaal 4GB, bij voorkeur 8 GB
  • Opslag: minimaal 128GB. In verband met de snelheid raden wij een SSD aan.
  • Beeldscherm: uit praktisch oogpunt raden wij een scherm van minstens 10 inch aan met een voorkeur voor 11,6″ of 13,3″. Een kleiner scherm werkt vaak niet prettig. Een groter scherm maakt de laptop (onnodig) zwaarder.
  • Accuduur: minimaal 5-6 uur. In de praktijk valt de accuduur vaak lager uit dan opgegeven in de specificaties, daarbovenop gaat de accu na verloop van tijd ook steeds sneller leeg. Het is erg belangrijk om hier niet op te bezuinigen! Het is verplicht om met een volledig opgeladen laptop op school te komen. In de lokalen is er geen mogelijkheid om op te laden.
  • Draadloos netwerk: de laptop moet beschikken over “dual band” wifi. Dit wordt ook wel aangeduid met “802.11ac”. Dit is belangrijk. Heeft de laptop dit niet dan kunnen wij helaas geen goede werking van de wifi garanderen.
  • Besturingssysteem: Microsoft Windows 7, 8, 8.1 of 10
  • Office pakket: Microsoft Office 365 (gratis via SLIM) of Office 2016. Voor meer informatie (zie hieronder)
  • Een laptophoes/sleeve

Veel nieuwe laptops voldoen aan bovenstaande eisen. Het is wel belangrijk om dit te controleren.

Als school hebben wij goede ervaringen met de merken Lenovo, HP, Toshiba en Samsung. Een laptop die aan de eisen voldoet is de Lenovo IdeaPad 330S-14IKB – 81F400HUMH. Deze is beschikbaar via campusshop.nl. U kunt uiteraard deze of een andere laptop ook elders bestellen.

Goedkoop software via SLIM

Als leerling kan uw kind via SLIM gratis gebruik maken van het Microsoft Office 365 pakket. Deze mag geinstalleerd worden op 5 computers en 5 mobiele apparaten. Verder kunt u via SLIM goedkoop komen aan andere software, zoals een virusscanner.
SLIM is een organisatie die er voor zorgt dat leerlingen en medewerkers in het voortgezet onderwijs software kunnen aanschaffen tegen sterk gereduceerde tarieven.
Hiervoor kunnen leerlingen naar www.slim.nl/studentadvantage en registreren!
De software krijgt u thuis geleverd per brievenbuspost of kan in sommige gevallen (zoals Office 365) zelfs direct gedownload worden.