page.php
template-parts/page-content.php

Advies voor een laptop

Op school gebruiken wij computers met het Windows besturingssysteem, daarom adviseren wij het gebruik van een Windows laptop. Als uw kind goed kan werken met een Macbook of Chromebook dan is het gebruik daarvan ook mogelijk.

Bij het uitzoeken kunt u het beste letten op de volgende zaken:

  • Processor: Intel of AMD
  • Geheugen: 8GB (of meer)
  • Opslag: 256GB SSD (of meer)
  • Beeldscherm: uit praktisch oogpunt raden wij een scherm van minstens 10 inch aan met een voorkeur voor 14″ of 11,6″. Een kleiner scherm werkt vaak niet prettig. Een groter scherm maakt de laptop (onnodig) zwaarder.
  • Accuduur: minimaal 5-6 uur. Het is verplicht om met een volledig opgeladen laptop op school te komen. In de lokalen is vaak geen mogelijkheid om op te laden.
  • Draadloos netwerk: minimaal “Wi-Fi 5” maar het liefst “Wi-Fi 6”.
  • Besturingssysteem: Microsoft Windows 10 Home of Professional. Let op: Windows 10 met de term “in S Mode” raden wij af omdat je daarin geen normale applicaties kunt installeren.
  • Office pakket: Microsoft Office 365 (gratis via SLIM, zie hieronder) of Office 2021.
  • Een laptophoes/sleeve

Veel nieuwe laptops voldoen aan bovenstaande eisen. Het is wel belangrijk om dit te controleren. Als school hebben wij goede ervaringen met de merken Toshiba, Lenovo, HP en Samsung.

NB: Sommige laptops zijn niet goed leverbaar door wereldwijde leveringsproblemen. Mocht een laptop bij een (web)winkel niet op voorraad zijn dan is enige terughoudendheid/scepsis op zijn plaats. Het kan verstandig zijn om dan een andere laptop of andere leverancier te zoeken.

Voorbeelden van laptops die aan deze eisen voldoen:

Deze laptops zijn te bestellen bij campusshop.nl. U kunt uiteraard ook een andere laptop bestellen die voldoet aan bovenstaande eisen, bovenstaande zijn slechts suggesties van laptops die voldoen.

Gratis Microsoft Office via SLIM

Als leerling kan uw kind via SLIM gratis gebruik maken van het Microsoft Office 365 pakket. Deze mag geïnstalleerd worden op 5 computers en 5 mobiele apparaten. Ga naar https://slim.slbdiensten.nl/productoverzicht/student-advantage/ en registreer als leerling!

Verder kunt u via SLIM goedkoop komen aan andere software, zoals een virusscanner. SLIM is een organisatie die er voor zorgt dat leerlingen en medewerkers in het voortgezet onderwijs software kunnen aanschaffen tegen sterk gereduceerde tarieven. De software kunt u meestal direct downloaden (zoals bij Office 365) of ontvangt u thuis per brievenbuspost.