HomeJaarlagen2 vwo-topKampen, excursies en projecten
single-jmlu_yearlayer_page.php
template-parts/single-content.php

Kampen, excursies en projecten

Het Jordan heeft allerlei excursies, kampen en projecten, ook voor 2v. Check de jaaragenda (onder filter ‘activiteiten: 2v-top’) voor de data. Onder portals vind je een speciale pagina met kampinformatie en alerts! voor noodcommunicatie tijdens kampen en excursies. 

Introductieweek

Tijdens de eerste schoolweek zijn er lessen van 40 minuten. Je kunt zo kennis maken met je nieuwe docenten, bijpraten met vertrouwde docenten en voor alle vakken horen wat dit jaar van je verwacht gaat worden. Vanwege het verkorte rooster blijft er ook tijd over voor andere dingen zoals een sportmiddag. Zo heb je een goede start van een nieuw schooljaar.

Maatschappelijke stage in projectweek

Alle leerlingen uit de tweede jaarlaag gaan in de projectweek stagelopen bij een non-profitorganisatie. Je kunt hierbij denken aan het helpen op je oude basisschool, de handen uit de mouwen steken op een kinderboerderij of het meelopen met de medewerkers van een verzorgingshuis. Tijdens deze week kan je een bezoekje verwachten van je mentor op je stageadres. Aan het eind van de week presenteer je je belevenissen aan je klasgenoten. Deze stage wordt opgenomen in je montessoridossier (zie montessoridossier onder tab ‘onderwijs’).

Kampweek

De een na laatste schoolweek van het jaar is de kampweek, een belangrijk en door leerlingen een zeer gewaardeerd onderdeel van ons onderwijsprogramma. In verschillende groepen trekken alle eerste-, tweede- en derdeklassers van de school naar verschillende kampen in binnen- en buitenland. Bijzonder van de Jordankampen is dat je op kamp gaat met leerlingen van verschillende klassen. Je gaat overigens niet in je eentje op kamp. Samen met een vriend of vriendin kun je opgeven naar welke drie kampen jullie met z’n tweeën willen. Er valt uit een hoop verschillende kampen te kiezen, dus er is altijd iets leuks te vinden. Deelname aan een schoolkamp is voor leerlingen niet vrijblijvend. Het schoolkamp behoort tot het onderwijsprogramma.

Muziekavonden

Twee keer per jaar heeft het Jordan muziekavond. Op die muziekavonden treden leerlingen op, ook tweedeklassers. Het programma is altijd heel afwisselend. De muziekavonden worden dan ook druk bezocht.