HomeJaarlagen1 havo/vwoKampen, excursies en projecten
single-jmlu_yearlayer_page.php
template-parts/single-content.php

Kampen, excursies en projecten

Het Jordan heeft allerlei excursies, kampen en projecten, ook voor 1hv. Check de jaaragenda (onder filter ‘activiteiten: 1hv’) voor de data. Onder portals vind je een speciale pagina met kampinformatie en alerts! voor noodcommunicatie tijdens kampen en excursies.

Introductieweek

De eerste schoolweek is bedoeld om je nieuwe school en je nieuwe klas goed te leren kennen. Die eerste week zijn er geen lessen van 65 minuten, maar van 40 minuten. Op die manier krijg je de eerste week wel al je nieuwe docenten te zien (zodat ze je kunnen vertellen wat je bij hun vak kunt verwachten). Maar we houden ook tijd over voor andere dingen. De groepsmentoren van je klas kunnen dan nog eens uitleggen hoe het zit met typische Jordandingetjes als het pensumboekje. Bovendien is er tijd om leuke dingen te doen met je nieuwe klas. Groepsvorming is erg belangrijk. Je zit drie jaar met dezelfde leerlingen in de klas, dus dan moet het wel gezellig zijn.

Projectweek

In het voorjaar heeft het Jordan altijd projectweek, een bijzondere week waarin je andere dingen doet dan de normale schooldingen. Alle eerste klassen studeren in die week een musical in. Daarvoor zijn acteurs nodig, zangers, dansers, decorbouwers, pr-medewerkers, grimeurs, noem maar op. Met hulp van deskundigen van buiten bereid je jouw aandeel in de musical voor. Op de laatste dag wordt de musical opgevoerd voor ouders.

Kampweek

De een na laatste schoolweek van het jaar is de kampweek, een door leerlingen zeer gewaardeerd onderdeel van ons onderwijsprogramma. In verschillende groepen trekken alle eerste-, tweede- en derdeklassers van de school naar verschillende kampen in binnen- en buitenland. Bijzonder van de Jordankampen is dat je op kamp gaat met leerlingen van verschillende klassen. Je gaat overigens niet in je eentje op kamp. Samen met een vriend of vriendin kun je opgeven naar welke drie kampen jullie met z’n tweeën willen. Er valt uit een hoop verschillende kampen te kiezen, dus er is altijd iets leuks te vinden. Deelname aan een schoolkamp is voor leerlingen niet vrijblijvend. Het schoolkamp behoort tot het onderwijsprogramma.

Maatschappelijk stage

Jordanleerlingen besteden voor hun montessoridossier (zie montessoridossier onder tab ‘onderwijs‘) jaarlijks een aantal uren aan maatschappelijk werk. In de eerste klas zet je je in totaal 8 uur in voor het nextdoor-project. Je doet bijvoorbeeld boodschappen voor je oma of je laat de hond uit van de buurman die zijn been gebroken heeft.

Muziekavonden

Twee keer per jaar heeft het Jordan muziekavond. Op die muziekavonden treden leerlingen op, ook eersteklassers. Het programma is altijd heel afwisselend. De muziekavonden worden dan ook druk bezocht.