HomeJaarlagen3 vwo-topKampen, excursies en projecten
single-jmlu_yearlayer_page.php
template-parts/single-content.php

Kampen, excursies en projecten

Het Jordan heeft allerlei excursies, kampen en projecten, ook voor 3v. Check de jaaragenda (onder filter ‘activiteiten: 3v-top’) voor de data. Onder portals vind je een speciale pagina met kampinformatie en alerts! voor noodcommunicatie tijdens kampen en excursies.

Introductieweek

Tijdens de eerste schoolweek zijn er lessen van 40 minuten. Dat schept ruimte voor introductie-activiteiten. Zo heb je een goede start van een nieuw schooljaar.

De projectweek

Tijdens de projectweek werken de leerlingen uit de derde aan een project. Er zijn drie projecten waaruit je kan kiezen: Raketten, Eigen bedrijf en Moviestars. De drie projecten zijn zo gekozen dat ze bij een bepaald profiel passen.

Bij het Rakettenproject bouw je je eigen Sojoez/Ariane/Apollo en wordt er beroep gedaan op je wis-en natuurkundig inzicht. Aan het eind van de week worden de raketten richting maan (of  boom) gestuurd.

Bij het opzetten van je eigen bedrijf gaat het om economisch inzicht en verkoopskills. In groepjes organiseer je de fabricage en verkoop (op de Zeister weekmarkt) van jullie product. Daar krijg je budget voor. De winst gaat naar schoolmaterialen voor kinderen uit Derde Wereldlanden.

Bij Moviestars ten slotte komt je creatieve kant aan bod. Je houdt je de hele week bezig met film (van filmgeschiedenis tot zelf filmen, acteren en monteren).

Welk project je hebt gedaan, komt ook in je montessoridossier te staan.

Kampweek

De een na laatste schoolweek van het jaar is de kampweek, een belangrijk en door onze leerlingen zeer gewaardeerd onderdeel van ons onderwijsprogramma. De eerste-, tweede- en derdeklassers van de school gaan dan naar verschillende kampen in binnen- en buitenland. Bijzonder van de Jordankampen is dat je op kamp gaat met leerlingen van verschillende klassen. Je gaat overigens niet in je eentje op kamp. Samen met een vriend of vriendin kun je opgeven naar welke drie kampen jullie met z’n tweeën willen. Er valt uit een hoop verschillende kampen te kiezen, dus er is altijd iets leuks te vinden. Deelname aan een schoolkamp is voor leerlingen niet vrijblijvend. Het schoolkamp behoort tot het onderwijsprogramma.

Muziekavonden

Twee keer per jaar heeft het Jordan muziekavond. Op die muziekavonden treden leerlingen op, ook derdeklassers. Het programma is altijd heel afwisselend. De muziekavonden worden dan ook druk bezocht.