HomeJaarlagen5 havoSchooldag en schooljaar
single-jmlu_yearlayer_page.php
template-parts/single-content.php

Schooldag en schooljaar

Net als in 4havo bestaat een 5h-schooldag uit vaklessen, keuzes en begeleidingslessen. Op dinsdagochtend is er vaak een peilproef. In de inloopweek kun je evenmin uitpuffen. Dan zijn er namelijk schoolexamens.

Zelfstudie-uren

Alle bovenbouwleerlingen hebben zelfstudie-uren. Zelfstudie-uren rooster je in met cupweb (op de website vind je onder ‘portals’ een link). Uit het aanbod z-uren kun je zelf elke week kiezen. Dit kan tot zondagavond 20.00 uur. Er zijn zelfstudie-uren waarin je begeleiding krijgt van een vakdocent. En er zijn zelfstudie-uren in de mediatheek en op de D-gang waarin je helemaal zelfstandig kunt werken. De zelfstudie-uren staan open voor alle bovenbouwers Je komt dus ook terecht bij leerlingen uit andere bovenbouwjaarlagen.  Als je zelf geen z-uren  inroostert, wordt dit voor je gedaan (maar dan krijg je waarschijnlijk een rooster dat niet zo goed aansluit op je wensen).

Lo

In pensum 51 en 52 heb je nog gymlessen. Je kunt het vak alleen afronden als je alle lessen hebt gevolgd. Gemiste lessen moet je dus inhalen.

Proevenuur

In de bovenbouw heb je op dinsdagochtend vaak een peilproef in het proevenuur.  Het proevenuur is van 8:40 tot 9:45 u. Het peilproevenrooster vind je op de website (portals -> roosters -> peilproeven).

Magister

In Magister zie je onder ‘Agenda’ je exacte rooster van die week.

Jaarrooster

Alle belangrijke data (inclusief vakanties!) vind je in de jaaragenda.

Voor een overzicht over het gehele jaar zie: jaarrooster.

Proevendag

Aan het eind van elk pensum is er een speciale proevendag ingeroosterd. Op die dag heb je geen les, maar proeven. Vakken kunnen de proevendag gebruiken voor peilproeven. Daarnaast kun je ook zelf proeven inplannen. Geef in dat geval van tevoren aan je docent door welke proef je wil maken.

Schoolexamens

Tijdens de inloopweek worden de schoolexamens afgenomen. In het PTA //link toevoegen// (het Programma van Toetsing en Afsluiting) kun je vinden welk schoolexamen voor 5havo in welke inloopweek is. Het precieze rooster van de schoolexamens staat een paar weken van tevoren op de site, zodat je precies kunt zien op welke dagen en tijdstippen jouw examens zijn. In 5havo hoef je tijdens de inloopweek geen keuzes in te cuppen.

Mondelingen

Mondelinge examens zijn in de projectweek. Daarvoor wordt geen centraal rooster gemaakt. Per vak spreek je af wanneer jouw mondelinge examen is.

Herkansingen

Kort na de inloopweek van pensum 3 is er een herkansingsronde voor de eindexamenklassen. De herkansingen kunnen namelijk niet zoals in 4havo aan het eind van het schooljaar worden afgenomen. In mei begint immers al het centraal eindexamen.

Verslag

Ook in 5havo volgt na de eerste twee pensa een verslag. En na elk verslag is er een ouderavond. Deze verslagen staan in het teken van examensucces. Ligt de leerling goed op streek om het diploma te halen of zijn er nog koerscorrecties nodig?